tiistai 30. elokuuta 2011

Uuteen syksyyn.

Viikko takaperin tuli täyteen vuosi Islantiin muutosta. Mitä sitä onkaan taas tapahtunut kaikelle ajalle?

Uusi kouluvuosi alkaa maanantaina. Meidän taloutemme koostuu tällä hetkellä kolmesta vanhasta opiskelijasta, yhdestä poikaystävästä ja kahdesta uudesta opiskelijasta. Vielä olisi tilaa yhdelle, saa nähdä tuleeko.

Gradunteko on välitilassa. Kirjallisuuskatsaus kattaa jo neljätoista julkaisua ja kahdeksantoista sivua, mutta kyselytuloksiakaan ei ole vielä analysoitavaksi. Valmistuminen jouluun mennessä lienee turhan optimistinen ajatus. Jospa tammikuussa.

Pari viikkoa takaperin tein viiden päivän visiitin tutkimuskohteeseen, tekemään omakohtaista arviota alueen 'villeydestä'. Viimeisestä päivästä tulkin sitten varsin villi, kun meidät pohjoisen rannan leirintäalueelle leiriytyneet evakuoitiin etelään, koska pohjoispuolella aallokko oli liian kova turistipaatin tulla meitä hakemaan. Kävelimme sitten kaikkine tavaroinemme neljä-viisi tuntia raesateessa, ylittäen koskiksi paisuneita puroja tilanteen salliessa kahlaten, ja tilanteen pakottaessa henkemme kaupalla yli hyppien.  Tulinpa jälleen kerran todenneeksi, että minusta tuskin on extreme-urheilijaksi. Päästyämme läpimärkinä ja lopen uupuneina lopulta laivaan, ei onnistumisen riemu ollut suoranaisesti päälimmäinen tunnetilani.

Alla muutama kuva todistaakseni että kyllä siellä aurinkokin paistoi.










Edessä odottaa myös muutaman viikon Suomen-visiitti. Elän toivossa että ehdin saada turistien kyselylomakkeet takaisin siihen mennessä, helpottaisi elämää huomattavasti. Kesäasukkaiden ja työntekijöiden haastattelu hoituukin sitten internetitse.

1 kommentti:

Ann kirjoitti...

Uskomattomia kuvia taas! (: Tää on nyt kolmas ulkomaalla asuvan kaverin blogi, mitä luen peräjälkeen: Mäkin!