sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Euroviisuja ja läheneviä läksiäisiä

Islantilaiset saattavat hyvinkin olla pallonpuoliskon suurimpia Euroviisufaneja. Tieto Islannin pääsystä finaaliin löysi tiensä jopa tavallisesti hyvin asiallisen program directorimme (saa ehdottaa kunnollista suomennosta) sähköposteihin. Ja eilen oli sitten tietysti finaalibileitä ympäri kaupunkia. Meiläkin oli omat, kera kansainvälisten nyyttäreiden ja arvostelukaavakkeiden.



Itsehän taiteilin elämäni ensimmäiset karjalanpiirakat. Lopputulos muistutti lähinnä tuskallisen kuoleman kokeneita merimakkaroita, mutta maku oli ilmeisesti ainakin kelvollinen.
Luonnollisesti asiaan kuului myös juomapeli, jossa juotiin mm. tuulikoneille, valkoisille vaatteille ja euroviisumodulaatiolle, sekä pisteidenlaskun aikana kukin itselleen arvotulle maalle. Azerbaidžan ja Ruotsi voivat loppuillasta hieman huonosti.

Meillä alkavat kurssit käydä vähiin. Ensimmäinen koko vuoden opiskellut lähtee viikon kuluttua kun tämä kurssi päättyy, ja siitä eteenpäin kesä onkin pelkkiä jäähyväisiä. Minulla itsellänikin alkaa ensimmäistä kertaa olla sellainen olo että Suomeen paluu ei olisi katastrofi, mutta näillä tiedoilla tulen olemaan täällä tammikuulle. Ensimmäinen kotimaanvisiitti odottanee heinäkuussa. Syksystä tuleekin sitten mielenkiintoinen, kun keskimäärin kerran kuussa olisi Erittäin Hyvä Syy käydä Suomessa.

Kanadalaisprofessori Coastal and Marine Conservation -kurssilta on lupautunut graduohjaajakseni, ja yliopiston tuomio tutkimussuunnitelmastani pitäisi tipahtaa sähköpostiin päivänä minä hyvänsä. Enää ei tarvitsisi kuin löytää joku paikka mistä näkee tämäniltaisen Suomi-Ruotsi -jääkiekkofinaalin.

3 kommenttia:

K kirjoitti...

Hulppean kuuloiset Euroviisuvalvojaiset! Ja ihan päteviltä näyttävät karjalanpiirakatkin tuon kuvan perusteella :D

Vaan mikäs on tämä syksyn Erittäin Hyvä Syy käydä Suomessa?

Vilma kirjoitti...

Sehän se ongelma on, kun niitä on niin paljon. Ainakin yhdet, mahdollisesti kahdet häät, yksi teatteri-ensi-ilta, johon mulla on jo lippukin valmiina, Keskiaikaseurassa vaihtuu paronipari... Eikä mikään täistä tietenkään tapahdu edes suunnilleen samaan aikaan että vois tappaa useamman kärpäsen yhdellä iskulla. :/ Saiskohan Finnairilta sarjalippuja?

Jenni P. kirjoitti...

Euroviisut on mainion pan-eurooppalainen asia, mikään ei yhdistä ihmisiä (television ääreen) yhtä tehokkaasti. :D

Suomennoksesta: miten olis "koulutusohjelmajohtaja" tai "koulutusohjelman johtaja"?